Algemene info voor scholen over Flitzer! Schoolfotografie

 

Hoe werkt Flitzer! Schoolfotografie

DE FOTODAG
Onze vrouwelijke fotografen geven elk kind persoonlijke aandacht en vertrouwen! Een prettige omgang met de kinderen staat bij ons voorop!
Wij fotograferen op een stoere, maar frisse achtergrond waardoor de foto passend is in elk lijstje en elk interieur.  Er worden meerdere foto’s per kind gemaakt, zodat er garantie is op een mooie foto. Elke foto wordt direct gecontroleerd, en wanneer deze niet goed wordt bevonden, wordt hij over gemaakt.

We starten met het maken van alle groepsfoto’s, direct aansluitend achter elkaar.
Zo hebben we op alle foto’s hetzelfde licht en dezelfde weersomstandigheden.
De groepsfoto’s worden het liefst buiten gemaakt, maar bij heel slecht weer zullen we moeten besluiten om de foto’s binnen te maken. Op een hele zonnige dag gaan we op zoek naar voldoende schaduw om overbelichte gezichten of knijpende ogen te voorkomen.

Let op! Als er leerkrachten zijn die op deze dag speciaal terugkomen voor de groepsfoto, vraag hen dan om meteen ’s ochtends aanwezig te zijn. Het is erg onpraktisch en soms zelfs niet haalbaar in de planning om later op de dag opnieuw nog groepsfoto’s te moeten makenDit geldt ook voor een kind dat bijvoorbeeld naar de dokter moet, zorg dat iedereen het eerste uur altijd aanwezig is!

De individuele foto’s
Na het maken van de groepsfoto gaan de kinderen terug naar hun eigen groep en worden per groep aansluitend opgeroepen om naar de ruimte te komen waar de individuele foto’s worden gemaakt.

We hebben een ruimte nodig van minimaal 4m x 4m om onze mobiele studio op te bouwen. Het prettigst is als de kinderen op de gang wachten op bijvoorbeeld een bank, en dan een voor een naar binnen gaan. Dan leiden ze elkaar niet af en kunnen we iedereen rustig en ontspannen fotograferen. We fotograferen eerst de leerkracht, zodat deze terug kan naar de klas, om alle kinderen daar weer op te vangen.

Fotograferen we ook de dagopvang bij jullie op school, dan is het bij peuters en baby’s aan te raden dat kinderen met een begeleider in kleine groepjes naar de studio komen.

De planning
We maken geen gebruik van een precieze tijdsplanning. De ene groep zal namelijk sneller klaar zijn dan de andere. Zo loopt alles lekker vlot door. Wel kunnen jullie voor jezelf alvast een volgorde bepalen. We stellen het op prijs als er minimaal een, maar het liefst 2, leerkrachten of hulpouders aanwezig zijn om ons te helpen met het ophalen en begeleiden van de groepen. Zo kan alles vlot en gestructureerd verlopen.

De Broer & Zus foto’s
Als we foto’s maken van de broers en zussen die allemaal OP school zitten dan maken we deze aansluitend, nadat alle portretfoto’s van de kinderen uit alle groepen zijn gefotografeerd. We laten de kinderen van groep 8 hun jongere broer of zus halen, dan groep 7, etc…
Zo weten we zeker dat iedereen met zijn broer of zus op de foto is geweest.

Als we ook foto’s maken van broers en zussen die NIET op school zitten, dan doen we dit het liefst ochtend om 8.00 uur, vóór schooltijd. De kinderen zijn dan nog fris en gezellig, net zoals de ouders die soms even moeten wachten!

HET ONTVANGEN VAN DE FOTO’S
Op ons kantoor zit een team van fotografen, dat ervoor zorgt datalle foto’s zorgvuldig worden uitgezocht, bewerkt en geoptimaliseerd.

Online bekijken – bestellen en betalen
Binnen ongeveer 2-3 weken zijn de foto’s gereed en ontvangt de school voor elk kind een inlog kaart, met een foto van het kind erop, en een unieke code. Deze kaartjes worden gesorteerd per klas aangeleverd.

De (eventuele) broer / zus foto heeft een aparte code en daarom ook een aparte inlog kaart. Deze kaartjes kun je het beste meegeven aan het oudste kind. Deel deze aub op hetzelfde moment uit als de individuele foto kaarten, dit voorkomt verwarring bij ouders. Op de inlog kaartjes staat een foto van de kinderen, zo zie je aan wie je ze mag uitdelen.

Inloggen
Na het ontvangen van de inlog kaarten kunnen ouders nu zelf inloggen en de foto’s bekijken. Zitten er meerdere kinderen op school, dan kunnen deze individuele foto’s, evenals de broer/zus foto’s, online gekoppeld worden aan elkaar, zodat allen in een bestelling kan worden geplaatst.

Als men is ingelogd, verschijnt er een overzicht met alle verschillende mogelijkheden en de  pakketten of losse foto’s die men kan afnemen. De bestelling kan bestaan uit o.a. fotoafdrukken, een foto op canvas en/ of een digitale foto. We maken echter nóóit aparte pakketten op wens van de ouder. Als men niet het juiste pakket kan vinden, is er de mogelijkheid om een combinatie van losse foto’s te maken.         

De bestelling wordt vervolgens door de ouders direct online per Ideal afgerekend
Voor 14.00 uur besteld is morgen in huis!
Wordt er een digitale foto besteld, dan wordt deze per mail toegezonden

De school kan kiezen voor een ‘Verzamel Order’
Als school kun je ervoor kiezen om de nabestellingen gecombineerd in een keer te laten leveren. Bij bestellingen die binnen 2 weken na ontvangst van de inlog kaart worden geplaatst, worden dan geen verzendkosten in rekening gebracht. De bestelling wordt gezamenlijk op school geleverd en dient door school zelf te worden uitgedeeld aan het betreffende kind. De bestellingen zijn zeer duidelijk, en per kind onderverdeeld, dus makkelijk uit te delen.
Kies je voor deze optie dan worden de kosten van een pakket of bestelling € 1,00 duurder, maar men bespaart  € 3,48 aan verzendkosten.

Wat ontvangen jullie als school gratis?

 • Elke leerkracht die gefotografeerd is krijgt een kortingscode t.w.v. het standaard pakket
 • De uitzwaai foto van groep 8 of schoolverlaters
  Deze wordt afgedrukt geleverd samen met de inlog kaartjes
 • De teamfoto
  Deze wordt digitaal geleverd
 • De digitale foto’s van elk kind en de groepsfoto, in klein formaat voor administratief gebruik
  Deze worden na afloop van de levering per wetransfer toe gestuurd naar ons contact adres

De foto achtergrond
Bij Flitzer! schoolfotografie kun je kiezen uit verschillende achtergronden en poses.
De achtergronden kunnen per schooljaar verschillen.
Dit schooljaar bieden we de keuze uit deze 3 mogelijkheden. Daar bij maak je als school de keuze of je de foto’s als portret wilt laten maken, of liever een staande foto van het kindje. Bij deze staande pose wordt het kind tot ongeveer het middel gefotografeerd.

Schoolfoto voorbeelden
Klik hier om schoolfoto voorbeelden van voorgaande jaren te bekijken om een indruk te krijgen van de spontaniteit van onze foto’s

Wil je een schoolfoto dag reserveren?
Ben je geïnteresseerd in Flitzer! schoolfotografie dan kun je vrijblijvend meer informatie of een gewenste datum bij ons aanvragen. Wanneer er plek is wordt de datum in optie gezet.

Zodra de reservering is bevestigd, ontvang je van ons een afsprakenlijst. Daarin vind je een overzicht met de gemaakte afspraken, de mogelijke keuze en onze werkwijze.

Zodra we dit formulier getekend van jullie retour hebben, is de afspraak definitief.

Flitzer! Scholen Reportage
Tijdens een scholenreportage maken we foto’s van alles wat er in en rondom het schoolgebouw gebeurd. De dagelijkse lessen, speelkwartiertjes, fruit eten etc etc.. De foto’s zijn te gebruiken voor bijvoorbeeld een school app, facebookpagina of website, maar kunnen ook geplaatst worden in een infoboekje, of worden uitgeprint en in de school opgehangen. Je school straalt zo echt vertrouwen en een persoonlijk karakter uit.

Werkwijze
We komen tijdens een gewone lesdag langs, en fotograferen alle klassen tijdens de les. We zijn maar een paar minuutjes in de klas, alle lessen kunnen gewoon doorgaan.

Kosten
€ 350,00 inclusief alle foto’s digitaal, in grote resolutie en onbeperkt te gebruiken

Duur
+/- 2 uur

Klik hier voor meer info over deze scholen reportage

Afspraak maken
Wil je dat we ook op jouw school komen fotograferen?
Mail ons dan op info@flitzer.nl voor meer informatie

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken